PROJECTEN

Ontdek mijn projecten

BUURTCENTRUM

2022

Het tijdelijk buurtcentrum van Malem werd opgevat als een volledig circulair project opgebouwd uit nagroeibare materialen en gerecupereerde elementen. 
Het project is na gebruik terug verplaatsbaar om dienst te doen op een nieuwe locatie. 
De 7 verschillende jeugdgroeperingen kunnen gebruik maken van de verwarmde comfortunit met sanitaire voorzieningen. Hun eigen materialen kunnen opgeslagen worden in de daarvoor voorziene containers. 
Dankzij de overkapping van de containers wordt er een overdekt speelplein gevormd dat multifunctioneel inzetbaar is. 

20220614_133628.jpg

NIEUWBOUW EENGEZINSWONING

2013

Deze moderne eengezinswoning woning kwam tot stand in samenspraak met Tanghe Interieurs.
Er werd veel aandacht geschonken aan het gebruik van natuurlijke en lokale materialen, zoals het gebruik van de breuksteen uit een Belgische groeve als gevelafwerking. Het integreren van deze laag-energie woning in zijn omgeving vormt het vertrekpunt bij een concept waarin interieur en architectuur naadloos in elkaar overgaan. De taak bestond hoofdzakelijk uit het opvolgen van een goede uitvoering van architectuur, stabiliteit en technieken en adviesverlening voor ecologisch materiaalgebruik. Foto's door Patrick Seurinck. 
Project iov BAST architecten als architect-vennoot.

1397133743_12-212-avelgem-01-voorgevel-39.jpg

COHOUSING PROJECT

2016-...

Het project beslaat het renoveren & uitbreiden van een kerk-site met het oog op het realiseren van een cohousing-project van 14 nieuwbouw woonunits en kantoorruimte in het kerkgebouw gekoppeld aan gemeenschappelijke ruimtes. De site St. Antonius van Padua in Gentbrugge beslaat een ruim perceel met in het midden een kerkgebouw. De open ruimte rechts van het bestaande gebouw wordt ingericht met twee nieuwbouw volumes met residentiële functies. Deze woon-volumes sluiten het perceel af langs de straat- en achterzijde zodat een binnengebied gecreëerd wordt. Het gehele perceel is bezit van een co-housing groep. De kerk, dewelke zijn religieuze functie thans uitgedoofd is, huisvest de gemeenschappelijke ruimtes. Het programma wordt voltooid met kantoorfuncties die deels in de kerk en deels in de oude schoolvleugel ondergebracht worden.
Project iov BAST architecten als architect - zaakvoerder opgevolgd vanaf schetsontwerp tem bouwvergunning.

16.136 VO 160127 beeld 1 SN-28.jpg

RENOVATIE EENGEZINSWONING

2015

Deze eengezinswoning werd volledig op bio-ecologische wijze verbouwd. Dankzij een lichte staalstructuur werd een opening gemaakt in het bestaande volume die op deze manier perfect aansluit bij het nieuwe woonvolume. De bestaande roosteringen werden zoveel mogelijk behouden, gerestaureerd en zorgen voor een karaktervol element in de leefruimte. De bestaande wanden werden aan de binnenzijde deels geïsoleerd met kalkhennep en deels met cellulose ingeblazen in een houten structuur. De nieuwe uitbouw is een houtskelet-structuur ingevuld met kalkhennep. De vloer werd geïsoleerd met technopor en een gietvloer. De kelder werd voorzien buiten het beschermd volume,
onder het terras, met zijn toegang vanaf de keuken. De verwarming gebeurt via een massakachel in de leefruimte. Er werd een ventilatiesysteem C+ geplaatst. 
Project iov BAST architecten - als architect-zaakvoerder.

IMG_3213-20.jpg